pdçs etkinliğinin bu ayki ev sahibesi sevgili yemek güncesi yeliz beni de davet etmiş kendisine teşekkür edip tarifime geçiyorum kolay gelsin yelizciğim
1su bardağı ılık su
1su bardağı ılık süt
1su bardağı sıvı yağ
2yumurta(birinin sarısı üzeri için)
1paket yaş maya
1yemek kaşığı şeker
1tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
yeteri kadar susam
Yapılışı
önce sütümüze mayayı şekeri ve tuzu ekleyip mayanın kabarmasını sağlıyoruz daha sonra diğer malzemeleri de ekleyip yumuşak bir hamur yoğruyoruz mayalanması için yakalşık bir saat bekletiyoruz hamurumuz elimize yapışır durumda olması lazım bu şekilde daha yumuşak bir poğaça elde ediyoruz hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp simit şekli verip üzerine yumurta sarısını sürüp susamını da atıp 190 derecede kızarana kadar pişiriyoruz Afiyet olsun
24 Mart 2008 Pazartesi
14 Mart 2008 Cuma
fincan böreği
malzemeler
3-4 adet yufka
1kase sıvı yağ
1kase süt
yeteri kadar peynir ve maydonoz
1yumurtanın sarısı ve çörek otu
yapılışı
yufkalarımızı 3 e yada 4 e kesip önce sıvı yağ ve sütle ıslatıyoruz sonra fincanımızın içine dikkatli bir şekilde yerleştiriyoruz peynirimizden koyup yufkanın sarkan kısımlarını da fincanın içine yerleştirip fincanı ters çeviriyoruz böreğimizi tepsiye koyup üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otunu da serpip 190 derecede pişiriyoruz Afiyet olsun
3-4 adet yufka
1kase sıvı yağ
1kase süt
yeteri kadar peynir ve maydonoz
1yumurtanın sarısı ve çörek otu
yapılışı
yufkalarımızı 3 e yada 4 e kesip önce sıvı yağ ve sütle ıslatıyoruz sonra fincanımızın içine dikkatli bir şekilde yerleştiriyoruz peynirimizden koyup yufkanın sarkan kısımlarını da fincanın içine yerleştirip fincanı ters çeviriyoruz böreğimizi tepsiye koyup üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otunu da serpip 190 derecede pişiriyoruz Afiyet olsun
3 Mart 2008 Pazartesi
yüzük kurabiye
1çay bardağı sıvı yağ
yarım paket margarin
1çay bardağı şeker
1paket kabartma tozu
1yumurta
aldığı kadar un
içine koymak için vişne reçeli
yapılışı
bütün malzemeden kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz hamurumuzu yarım cm kalınlığında açıp bardakla kesiyoruz yarısının da ortasını herhangi bir kola kabağı ile açabilirsiniz ama ben ruj kapağı kullandım daha iyi oldu daha sonra 190 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişiryoruz piştikten sonra ortasına vişne reçelinden koyup üzerini kapatıyoruz kurabiyelerimiz servise hazır Afiyet olsun
2 Mart 2008 Pazar
ELMALI KAFES TART
pdçse için hazırladığım kafes tartlarım
ev sahibemiz
sefertası
İç Malzemeler
3 adet elma
1 çay bardağı şeker
biraz tarçın
Hamur Malzemeleri:
1/2 paket margarin
2- 3 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı vanilya
1 çay bardağı pudra şekeri
2 yumurta
hazırlanışı
rendelenmiş elmaları şekerle birlikte elmalar suyunu çekene kadar pişirin . sonra tarçını ekleyip karıştırın.
bir tencerede unu margarini, yumurtaları, pudra şekerini, karbonatı ve vanilyayı karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin. sonra hamuru kalıplara eşit şekilde paylaştırıp elinizle kalıbın şeklini verin veya unlanmış zeminde yarım cm kadar açıp kalıplara yerleştirin
üzerine pişirdiğimiz elmaları eşit şekilde pay edip kalan hamurdan şeritler yapın.hamurun üzerine kafesleri oluşturmak için yerleştirinve 190cde pembe şekilde pişene kadar bekletin
üzerine soğuduktan sonra pudra şekeri eleyin
afiyet olsun
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)